PlovdivConf
PlovdivConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Четвъртото издание на събитието се организира благодарение на SiteGround и с подкрепата на CodiCamp и Hackafe.

16 Май 2015

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Международен панаир Пловдив, Палата Киров (номер 5)

Палата Киров се намира на северния край на бул. Марица, на около 200м от панаирния мост в източна посока покрай реката. Сградата е боядисана в жълто.

Програма

 1. Кафе
 2. Откриваневидео
 3. PulseAudioМариян Мариноввидеопрезентация
 4. EcmaScript HarmonyЙордан Ивановвидеопрезентация
 5. Жените - пионери в програмиранетоПламен Стоеввидеопрезентация
 6. Обяд
 7. Memory Leaks in Android and Java ApplicationsВасил Нончеввидеопрезентация
 8. Как проектът Yocto помага за създаване на Internet of ThingsЛеон Анавивидеопрезентация
 9. Кафе и разговори
 10. High Volume Monitoring with GraphiteВладимир Витковвидеопрезентация
 11. Lightning talksвидео
 12. Закриване

Лектори

Thumb image

Мариян Маринов

Мариян е системен администратор по душа. Занимава се с Линукс от 16 години. Той е партньор и управител на 1H Ltd. - фирма, която пише софтуер за server management специфично за hosting доставчици. Голям фен е на Open Source софтуера и редовно говори на различни Open Source конференции на Балканите. Той също помага и за случването на OpenFest - най-голямата българска Free and Open Source конференция. В свободното си време води курсове по Системна администрация и Мрежова сигурност в Софийски университет и Telerik.

Thumb image

Йордан Иванов

Йордан се занимава професионално с програмиране от около 5 години. Голяма част от свободното си време прекарва в браузване в GitHub, четене на всевъзможни ИТ статии и писане на безсмислен код. На работа прекарва половината си време в писане на нови фреймуорци, приложения и функционалности, свързани с видеострийминга. Останалата половина прекарва в оправяне на всички глупости, които е написал преди това.

Thumb image

Пламен Стоев

Пламен Стоев е уеб-програмист, който обича да се разхожда по целия стек и е открил за себе си, че JavaScript много му допада. От април 2014-та е част от V-Ray Cloud екипа на Хаос Груп, където всекидневно пише на JavaScript. С интерес следи развитието на езика и свързаните с него технологии и общности около него.

Thumb image

Васил Нончев

Васил има над 7 години опит с Java свързани технологии. От 2 години активно коди за Андроид телефони в екипа на MentorMate. В свободното си време обича да се занимава с най-различен хардуер - 3D принтери, DIY ардуинo проекти и други.

Thumb image

Леон Анави

Леон е софтуерен инженер, любител на софтуера и хардуера с отворен код.

Thumb image

Владимир Витков

Владимир е системен администратор от над 10 години. Има опит във всякакви шарени сфери като телеком и най-обикновен съпорт. През последните 3+ години активно му се налага да работи с облачни услуги и да развива инфраструктурата и автоматизацията, необходима за правилното функциониране на вашата услуга/сайт. Сблъскал се е с най-приятните и най-неприятните моменти от работата.

Записвания

Архив

Контакти:
Екип