PlovdivConf
PlovdivConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

17 Май 2014

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Пловдивски панаир, Палата Киров (номер 5)
бул. Марица

Палата Киров се намира на северния край на бул. Марица, на около 200м от панаирния мост в източна посока покрай реката. Сградата е боядисана в жълто.

Искате да присъствате, но няма кой да ви закара?
Погледнете нашето carpooling табло.

Програма

  1. Кафе
  2. Откриваневидео
  3. Компютърни игри за независими разработчициСтефан Ставреввидео
  4. За смъртта на TDDСтефан Къневвидеопрезентация
  5. Angular JSРадослав Станковвидеопрезентация
  6. Обяд
  7. Lightning Talksвидео
  8. Защо трябва да обичаме Haskell?Радослав Георгиеввидео
  9. Тенденции в потребителското изживяванеТеодор Лазароввидео
  10. Кафе пауза
  11. IT инфраструктура - що е тоБоян Кросноввидео
  12. Клъстеризация и КласификацияЕкатерина Михайловавидео
  13. Закриване

Лектори

Thumb image

Стефан Ставрев

Казвам се Стефан Ставрев. Професионално се занимавам повече от 10 години с проектирането и разработването на видео игри, интерактивни архитектурни визуализации в реално време, изкуствен интелект и интелигентни системи. Основател съм на игровото студио TRI Soft. Активно участвам и в неправителствени организации и състезания ( N.A.S.A. space apps chellenge, startUp weekend). Освен с разработка, се занимавам и с преподаване, като съвсем наскоро придобих научна степен "доктор". Водя избираеми и редовни дисциплини във ФМИ на Пловдивския Университет.

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Радослав Станков

CTO и Co-Founder в Angry Building. Бил е Head of Engineering в ProductHunt. Работи в индустрията повече от 20 години. Вярва, че програмирането и продукта вървят ръка за ръка. В момента основно разработва с Ruby, JavaScript. Участвал е в доста open-source проекти. Голяма част от тях могат да бъдат намерени в неговия Github акаунт.

Thumb image

Радослав Георгиев

Радо, по-известен като РадоРадо, е предприемач-програмист (това е като warrior-mage), който се интересува от всичко свързано с технологии, разработка на софтуер, преподаване, автоматизиране и подобряване на образованието. Организатор на HackFMI - ежесеместърен хакатон във ФМИ (София), където млади и надъхани студенти и ученици, заменят комфорт и сън в името на създаване на софтуерни продукти, в рамките на 3 дни. В свободното си време се занимава с езици за функционално програмиране.

Thumb image

Теодор Лазаров

Теодор е управител маркетинг и реклама в TRI Soft. С над 9 години опит в областа на дизайна и рекламата. Интересува се постоянно от новите тенденции и добри практики в тази област. Работи усилено за потребителското изживяване ( UX ). Перфекционалист в работата си, обича да изпипва детайлите до съвършенство. Работил е с големи компании като Българо-Американска кредитна банка, Пампорово - АД, Корпоративна Търговска банка, адвокатска кантора SV-lawyers, рекламна агенция Megaboards и др. Теодор има и много голям интерес към продуктовия дизайн - нещо, на което производителите рядко обръщат внимание в България.

Thumb image

Боян Кроснов

Собственик на Правец 82 (1987). Състезател - BOI, IOI. CCIE. Живял и работил в 5 държави. Съосновател на StorPool. Силни страни: Мрежи, x86 неща, datacenter неща, разпределени архитектури, мениджмънт на софтуерни продукти и предприемачество. Текуща изследователска дейност: екзотични системи и програмни езици, статии и лекции на тема съхранение на данни и стартъпи. Поведение на твърди дискове и SSD, оценяване на производителността на системи.

Thumb image

Екатерина Михайлова

Катя се занимава с програмиране от училище, като състезател по информатика. Била е стажант в Google, а в момента се занимава с компютърна лингвистика. Интересите ѝ включват машинно самообучение, лингвистика.

After Party

Пицария Верди “Радио и телевизия”
Пловдив, ул. “Найден Геров” №19
Започваме в 19:30

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип