PlovdivConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

06 Юли 2013

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Пловдивски панаир, Палата Киров (номер 5)
бул. Марица

Палата Киров се намира на северния край на бул. Марица, на около 200м от панаирния мост в източна посока покрай реката. Сградата е боядисана в жълто.

Програма

 1. Кафе и откриваневидео
 2. Как да си върнем личната идентичност в мрежатаВладимир Джувиноввидеопрезентация
 3. Rust за практичния програмистПетко Борджуковвидеопрезентация
 4. Миграция на приложения без спиране на услугатаЙордан Георгиеввидео
 5. Обедна почивка
 6. Глътка въздух за Java програмистите: GrailsТодор Тодороввидео
 7. Как да ползваме git hooks за да спестим времеМариян Мариноввидеопрезентация
 8. Защо Clojure?Стефан Къневвидео
 9. Защо да учим (Ruby и Rails)?Димитър Димитроввидеопрезентация
 10. Lightning talksвидео
 11. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Владимир Джувинов

В момента разработва OpenID Connect SDK, сървър и SaaS услуга в Nimbus Directory Services (собствен бизнес, www.nimbusds.com). Участва в работните групи JOSE и OAuth на IETF, a също и в Connect A/B на OpenID Foundation.

Thumb image

Петко Борджуков

Петко е студент във ФМИ на СУ. Занимава се с Ruby и използва Emacs. В свободното си време помага на Open Source проекти и води курс по компютърни мрежи в университета си.

Thumb image

Йордан Георгиев

Йордан e системен администратор в web среда от около 6 години. В момента, през свободно си време, се занимава с безплатен web хостинг и лов на ботове.

Thumb image

Тодор Тодоров

Програмист от '90-те, поддръжник на свободния софтуер, съосновател в Intway.

Thumb image

Мариян Маринов

Marian is a system administrator by heart. He is working with Linux for more then 20 years. Currently he is Head of DevOps at Web Hosting Canada. He is a big fan of FOSS and regularly speaks at different FOSS conferences around the world. Marian also helps with the organization of OpenFest - Bulgaria's biggest FOSS conferences. In his spare time he teaches Linux system administration and Network security courses in Sofia University and SoftUni.

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Димитър Димитров

Митьо е програмист със силна гражданска позиция. Замесен е в много от проектите на „Общество“, съорганизатор на Rails Girls Sofia събитията в България и активно занимаващ се с учебните групи на Rails Girls в София, води курсове по Ruby във ФМИ и е Europe Code Week посланик за България. Съучредител е на фондация Отворени медии и все още вижда смисъл в борбата за по-добро.

Снимки

Thumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb image
Виж всички снимки

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип